PIR


Πάροχοι ρεύματος



Πριν μιλήσουμε για τους παρόχους ρεύματος καλό είναι να κάνουμε μια ιστορική αναφορά του όρου. Λίγα χρόνια μετά από την άρση του μονοπωλίου της ΔΕΗ ακολούθησε και η απελευθέρωση της αγοράς στο φυσικό αέριο. Τις εταιρείες ρεύματος που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας – πλην της ΔΕΗ – μπορεί να τις συναντήσουμε και με τον όρο ‘’εναλλακτικοί πάροχοι’’ ή ‘’εναλλακτικοί προμηθευτές’’ ενώ ο πιο δημοφιλής όρος παραμένει το “πάροχοι ρεύματος“.



Η ευρεία γκάμα οικονομικών προϊόντων και σημαντικών προσφορών που παρέχουν οι εταιρείες ρεύματος έχουν διαμορφώσει ένα άκρως ανταγωνιστικό τοπίο στον ενεργειακό χώρο. Η πληθώρα προτάσεων για φθηνό ρεύμα έχει δημιουργήσει έναν ευχάριστο ‘’πονοκέφαλο’’ στους καταναλωτές που διαρκώς ψάχνουν να βρουν τον πάροχο που συμφέρει.



Επίσης, οικονομικά τιμολόγια συναντούμε στα συνδυαστικά πακέτα των προμηθευτών ενέργειας τα οποία συνδυάζουν ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο. Σήμερα οι περισσότεροι από τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος προσφέρουν και φυσικό αέριο.



Αντλώντας πληροφορίες από την έγκυρη διαδικτυακή πύλη PIR.gr (Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα), μπορούμε να μάθουμε ποιοι είναι οι σημαντικοί πάροχοι ρεύματος στην ελληνική αγορά. Εναλλακτικά μπορείτε να δείτε παρακάτω λίγα λόγια για τον κάθε πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας ξεχωριστά:



 



VOLTON



Η Volton είναι Ελληνική εταιρεία, υποστηριζόμενη από ισχυρά ναυτιλιακά κεφάλαια και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας.



 



Φυσικό Αέριο



Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας είναι ένας ολοκληρωμένος προμηθευτής. Η πολυετής εμπειρία στον χώρο του φυσικού αερίου εγγυάται αξιόπιστες υπηρεσίες και στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας.



 



ELPEDISON



H Elpedison είναι κάτοχος της τεχνογνωσίας και της τεχνολογίας των ‘’Ελληνικών Πετρελαίων’’ και της ‘’Edison’’. Από το 2015 προμηθεύει με ρεύμα τους Έλληνες καταναλωτές.



 



ΗΡΩΝ



Ο ΗΡΩΝ ιδρύθηκε από τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Είναι ο πρώτος ιδιωτικός Όμιλος που δραστηριοποιήθηκε στα πλαίσια της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα.



 



PROTERGIA



Η Protergia ανήκει στον όμιλο Mytillineos, και διαχειρίζεται όλες τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες του Ομίλου.



 



NRG Η NRG είναι μέλος της οικογένειας του ομίλου Motor Oil και η δραστηριότητά της στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ξεκίνησε το 2012.



 



WATT+VOLT



Η WATT+VOLT δραστηριοποιείται στον ενεργειακό χώρο από το 2011. Προσφέρει έξυπνες και καινοτόμες λύσεις με τεχνολογία Ιnternet Of Things (IoT).



 



ΔΕΗ



Η ΔΕΗ ιδρύθηκε το 1950. Με την είσοδο μεγάλων εταιρειών στη προμήθεια ρεύματος έχει αρχίσει να συμμετέχει δυναμικά στον τομέα που μέχρι και πριν λίγα χρόνια είχε το μονοπώλιο.



 



VOLTERRA



Το αποτέλεσμα της στρατηγικής κοινοπραξίας των ομίλων J&P ΑΒΑΞ και SORGENIA SpA ήταν η δημιουργία της VOLTERRA.



 



ΖΕΝΙΘ



Η ΖΕΝΙΘ ξεκίνησε το 2000 ως πάροχος φυσικού αερίου και από το 2017 δραστηριοποιείται και στην προμήθεια ρεύματος. Εκείνη την περίοδο παίρνει το όνομα ΖΕΝΙΘ.



 



PetroGaz Energy



Η PetroGaz Energy δημιουργήθηκε από την ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ το 2018 με κατευθυντήριο άξονα την ποιοτική παροχή υπηρεσιών στον ενεργειακό χώρο.



 



ΕΛΙΝΟΙΛ



Η ΕΛΙΝΟΙΛ, γνωστή και ως ελίν, ιδρύθηκε το 1954. Αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εταιρείες εμπορίας καυσίμων. Από το Σεπτέμβριο του 2018 συνεργάζεται με την εταιρεία ΗΡΩΝ.



 



ΕΛΤΑ Ενέργεια



Η ‘’ΕΛΤΑ Ενέργεια ‘’ δημιουργήθηκε από τον Όμιλο επιχειρήσεων ¨Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε.¨. Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο φυσικών καταστημάτων στην Ελλάδα με εκατοντάδες σημεία εξυπηρέτησης.



 



ΚΕΝ



Η ΚΕΝ ξεκίνησε το 2017 ως προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας. Το 2019 εξαγοράστηκε από την VOLTON αλλάζοντας έτσι τις ισορροπίες στην ελληνική αγορά εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας.



 



Αυτές είναι οι πιο γνωστές εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τον ενεργειακό χώρο έχουν αναρτηθεί στο PIR.gr από μια ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων ανθρώπων στο τομέα της ενέργειας. Στη σελίδα πάροχοι ρεύματος - σύγκριση έχετε επίσης τη δυνατότητα να βρείτε χρήσιμα στοιχεία που συγκρίνουν μεταξύ τους τις εταιρείες τόσο στα τιμολόγια όσο και στις προσφορές ή τις τιμές κιλοβατώρας που παρέχει ο κάθε πάροχος την ίδια χρονική στιγμή.